On the emergence of anti-comms tragedies. Aquaculture in Portugal: the case of Acuinova= Sobre el surgimiento de "tragedias de anticomunes". Acuicultura en Portugal: el caso Acuinova - Coelho, M.; Filipe, J. A.; Ferreira, M. A. M. (Revista Galega de Economía, 2014)
O propósito deste artigo é utilizar a conceptualización dos anticomúns para estudar o dese-ño e implementación da política da acuicultura en Portugal e discutir a posible aparición dunha “tra-xedia dos anticomúns” ao profundar no difícil proceso de aprobación e execución de proxectos de acuicultura nas zonas costeiras de Portugal. A introdución dos chamados PIN (Proxectos de Interese Nacional) na política industrial portuguesa e os cambios nos procedementos burocráticos asociados a ela suxiren a posibilidade, a través da política pública, de que se produzan os funestos efectos da traxedia.