Exportar Publicação
A publicação pode ser exportada nos seguintes formatos: referência da APA (American Psychological Association), referência do IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), BibTeX e RIS.
Oneill, B. (2017). 'Resistência Culinária?' . 8º Encontro Ibérico de Antropólogos ('Comidas, Lugares, Consumos: Enredos Ibéicos', 20/6/2017.
B. J. O'Neill, "'Resistência Culinária?' ", in 8º Encontro Ibérico de Antropólogos ('Comidas, Lugares, Consumos: Enredos Ibéicos', 20/6/2017, Idanha-a-Nova, 2017
@misc{o'neill2017_1734861577037, author = "Oneill, B.", title = "'Resistência Culinária?' ", year = "2017", howpublished = "Ambos (impresso e digital)" }
TY - CPAPER TI - 'Resistência Culinária?' T2 - 8º Encontro Ibérico de Antropólogos ('Comidas, Lugares, Consumos: Enredos Ibéicos', 20/6/2017 AU - Oneill, B. PY - 2017 CY - Idanha-a-Nova AB - This paper extends James C. Scott's model of 'resistance' to the sphere of culinary practices, and proposes that an ethnic group may 'resist' simply by the pure fact of persisting over time as a distinct population. Some specific examples of how this occurs among the Kristang population of Portuguese Eurasians in Malacca are examined, comparing a series of elements of Kristang cuisine with Indian, Malay, and Chinese cooking. ER -