Artigo em revista científica Q4
The effect of perceived benefits, trust, quality, brand awareness/associations and brand loyalty on internet banking brand equity
Sandra Loureiro (Loureiro, S. M. C.);
Título Revista
International Journal of Electronic Commerce Studies
Ano (publicação definitiva)
2013
Língua
Inglês
País
Taiwan
Mais Informação
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Abstract/Resumo
This research examines the interrelationships of trust, brand awareness/associations, perceived quality and brand loyalty in building Internet banking brand equity. The model was based on data from customers using online banking (customers of an international bank) using the PLS technique. The results suggest that perceived quality and brand loyalty are more important to explain the Internet banking brand equity than brand awareness/associations and trust. Interestingly, trust contributes only indirectly, through perceived quality and brand awareness/association to Internet banking brand equity. Online perceived benefits impact positively on customers' trust and online perceived risks tend to be lower when trust increases.
Agradecimentos/Acknowledgements
--
Palavras-chave
Online banking brand equity,Trust,Loyalty,Perceived quality,Brand awareness,Online benefits
  • Ciências da Computação e da Informação - Ciências Naturais

Com o objetivo de aumentar a investigação direcionada para o cumprimento dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável para 2030 das Nações Unidas, é disponibilizada no Ciência-IUL a possibilidade de associação, quando aplicável, dos artigos científicos aos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável. Estes são os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável identificados pelo(s) autor(es) para esta publicação. Para uma informação detalhada dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável, clique aqui.