Artigo em revista científica
Foodservice tendencies and tourists’ lifestyle: new trends in tourism
Eduardo Sarmento (Sarmento, E.); Sandra Loureiro (Loureiro, S.); Rui Martins (Martins, R.);
Título Revista
Revista Turismo e Desenvolvimento/Journal of Tourism and Development
Ano (publicação definitiva)
2017
Língua
Inglês
País
Portugal
Mais Informação
Web of Science®

Esta publicação não está indexada na Web of Science®

Scopus

Esta publicação não está indexada na Scopus

Google Scholar

N.º de citações: 18

(Última verificação: 2024-12-22 07:15)

Ver o registo no Google Scholar

Títulos Alternativos

(Português) Tendências de Foodservice e o estilo de vida dos turistas: novas tendências em turismo

Abstract/Resumo
Food and catering are an ever-changing industry that influences, and it is influenced by the lives of millions of people in the world. The products and services provided by this business are constantly adapting to the influencing variables that are on-growing. Actually, consumers create the tendencies and are incredibly demanding on what they want and do not want. Tourists as consumers seek products that can adapt to your lifestyle. Therefore, in the foodservice field, restaurants are required to adapt to different variables, such as specific diets and trendy new tastes, while keeping their own characteristics. In addition, the numerous social media platforms have changed this industry completely. Restaurants have to focus on the new technology-savvy generations. This study seeks to understand the impact that the lifestyle changes from the last years and the Web 2.0 had in the field. Who creates the tendencies? Why and how are restaurants and food distributors adapting to the new needs of the market? In order to answer these questions, the 2015 and 2016 tendencies for the foodservice fields are analyzed. Findings help destination and restaurants managers to adapt and change their products and service.
Agradecimentos/Acknowledgements
--
Palavras-chave
Foodservice tendencies,Lifestyle,Social media,Consumer motivation
  • Economia e Gestão - Ciências Sociais
Registos de financiamentos
Referência de financiamento Entidade Financiadora
UID/GES/00315/2013 Fundação para a Ciência e a Tecnologia

Com o objetivo de aumentar a investigação direcionada para o cumprimento dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável para 2030 das Nações Unidas, é disponibilizada no Ciência-IUL a possibilidade de associação, quando aplicável, dos artigos científicos aos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável. Estes são os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável identificados pelo(s) autor(es) para esta publicação. Para uma informação detalhada dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável, clique aqui.