Ciência-IUL
Publicações
Descrição Detalhada da Publicação
Título Revista
Consumer Behavior in Tourism and Hospitality
Ano (publicação definitiva)
2024
Língua
Inglês
País
Reino Unido
Mais Informação
Web of Science®
Esta publicação não está indexada na Web of Science®
Scopus
Google Scholar
Abstract/Resumo
Purpose: This study aims to identify the impact of restaurant pandemic mitigation measures on perceived service quality. Design/methodology/approach: A total of 15,251 reviews were collected from 300 TripAdvisor Lisbon restaurant Web pages between March 2020 and December 2021, when Covid-19 contingency measures were in place. Grounded on the online reviews, a word frequency matrix was created and used as input on partial least squares–structural equation modeling to test the proposed hypotheses. Findings: The results suggest that precaution measures, such as the Vaccination Certificate, negative tests and restaurant layout configuration, positively influenced perceived service quality and consumer satisfaction, moderated by consumers’ beliefs. Originality/value: This study provides relevant information for restaurant managers, which will help them implement strategies to guarantee service quality, consumer satisfaction and revisit intentions in future pandemic scenarios.
Agradecimentos/Acknowledgements
--
Palavras-chave
Future pandemics,Perceived service quality,Consumer satisfaction,Restaurants
Classificação Fields of Science and Technology
- Ciências da Computação e da Informação - Ciências Naturais
- Economia e Gestão - Ciências Sociais
Registos de financiamentos
Referência de financiamento | Entidade Financiadora |
---|---|
UIDB/04466/2020 | Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
UIDP/04466/2020 | Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
Projetos Relacionados
Esta publicação é um output do(s) seguinte(s) projeto(s):
Contribuições para os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável das Nações Unidas
Com o objetivo de aumentar a investigação direcionada para o cumprimento dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável para 2030 das Nações Unidas, é disponibilizada no Ciência-IUL a possibilidade de associação, quando aplicável, dos artigos científicos aos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável. Estes são os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável identificados pelo(s) autor(es) para esta publicação. Para uma informação detalhada dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável, clique aqui.