Publicação em atas de evento científico
Social partner characteristics as facilitatores of the wine co-creation experiences
Namércio Pereira da Cunha (Cunha, N.); Sandra Loureiro (Loureiro, S. M. C.); Eduardo Sarmento Ferreira (Sarmento, E. M.);
Congresso Internacional de Turismo Activo, Desporto, Natureza e Sustentabilidade, CITADNS’2018
Ano
2018
Língua
Inglês
País
Portugal
Mais Informação
--
Abstract/Resumo
This study explores a dyadic perspective of wine producers and distributors using conducting and analysing 44 in-depth interviews among members of top managers of wine producers and wine distributors. They represented 22 companies and 11 exchange relationships. Data gathered by the interviews were processed through the application of specialized software (WEBQDA) to develop the content analysis based on the Grounded Theory. Findings identify Personal Social Capabilities and Organizational Social Capabilities as new constructs of Partner Characteristics, employed to describe the Relationship Quality (RQ) between two important players of the market. The main findings highlight Personal and Organizational Social Characteristics as core elements to develop an interactive relationship quality among stakeholders.
Agradecimentos/Acknowledgements
--
Palavras-chave
Relationship quality,Personal social characteristics,Organizational social characteristics,Co-creation,Wine sector
  • Economia e Gestão - Ciências Sociais
Registos de financiamentos
Referência de financiamento Entidade Financiadora
UID/GES/00315/2013 Fundação para a Ciência e a Tecnologia

Com o objetivo de aumentar a investigação direcionada para o cumprimento dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável para 2030 das Nações Unidas, é disponibilizada no Ciência-IUL a possibilidade de associação, quando aplicável, dos artigos científicos aos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável. Estes são os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável identificados pelo(s) autor(es) para esta publicação. Para uma informação detalhada dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável, clique aqui.