Ciência-IUL
Publicações
Descrição Detalhada da Publicação
Título Livro
The Routledge handbook of gastronomic tourism
Ano (publicação definitiva)
2021
Língua
Inglês
País
Reino Unido
Mais Informação
Web of Science®
Esta publicação não está indexada na Web of Science®
Scopus
Google Scholar
Abstract/Resumo
This chapter reviews the literature on gastronomy tourism and provides an overview of the most important characteristic features of the fieldwork methodology. It examines the influence of lifestyle changes and the effect that Web 2.0 had on gastronomic tourism. Although literature proposes a link between tourism and gastronomy, there is a need to deepen the understanding of the perspective and opinion of tourists as end users of activities related to culinary tourism. Tourists want to have new food experiences, local food, and traditions, but, they need to know what is healthy or less healthy. The foodservice market has been suffering a strong impact from Asian food. All over the world, international tourism flows and receipts have been consolidating their growing tendencies, becoming a major category of international trade in services and therefore providing a high relevance in stimulating economic growth. Taking into account the market transformations, foodservice market has adopted a more social responsibility and accountability in their daily procedures.
Agradecimentos/Acknowledgements
--
Palavras-chave
Classificação Fields of Science and Technology
- Economia e Gestão - Ciências Sociais
Contribuições para os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável das Nações Unidas
Com o objetivo de aumentar a investigação direcionada para o cumprimento dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável para 2030 das Nações Unidas, é disponibilizada no Ciência-IUL a possibilidade de associação, quando aplicável, dos artigos científicos aos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável. Estes são os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável identificados pelo(s) autor(es) para esta publicação. Para uma informação detalhada dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável, clique aqui.