Ciência-IUL
Publicações
Descrição Detalhada da Publicação
Proceedings of the 51st Annual EMAC Conference (EMAC 2022)
Ano (publicação definitiva)
2022
Língua
Inglês
País
Bélgica
Mais Informação
Web of Science®
Esta publicação não está indexada na Web of Science®
Scopus
Esta publicação não está indexada na Scopus
Google Scholar
Abstract/Resumo
The purpose of this study is to examine the structural relationships of the veganism motivations on the vegan tourist attitudes towards the tourist destination offers, and consequently on satisfaction, intention to revisit and recommend. Food and tourism are intimately related in many ways, and a growing trend towards vegan food consumption and lifestyle could pose a challenge for the tourism sector. This paper presents the conceptual framework and research design of the study. Multivariate analysis techniques, such as reliability analysis, factor analysis, and structural equation modelling will be used to validate the proposed measurement and structural model. This study intends to contribute with new insights on the vegan tourist and how vegan tourist destinations can improve this type of tourist experience in this growing segment.
Agradecimentos/Acknowledgements
--
Palavras-chave
Tourism experience,Tourist satisfaction,Vegan tourist
Classificação Fields of Science and Technology
- Economia e Gestão - Ciências Sociais
Contribuições para os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável das Nações Unidas
Com o objetivo de aumentar a investigação direcionada para o cumprimento dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável para 2030 das Nações Unidas, é disponibilizada no Ciência-IUL a possibilidade de associação, quando aplicável, dos artigos científicos aos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável. Estes são os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável identificados pelo(s) autor(es) para esta publicação. Para uma informação detalhada dos Objetivos do Desenvolvimento Sustentável, clique aqui.