Ciência-IUL
Publications
Publication Detailed Description
Book Title
Ensaios sobre antropologia da alimentação: saberes, dinâmicas e patrimônios
Year (definitive publication)
2016
Language
Portuguese
Country
Brazil
More Information
--
Web of Science®
This publication is not indexed in Web of Science®
Scopus
This publication is not indexed in Scopus
Google Scholar
This publication is not indexed in Google Scholar
Abstract
O Madeira é um vinho licoroso. Bebida afamada, única produção insular exportada digna de menção, anima há séculos um comércio de longa distância. Como principal contrapartida, a ilha abasteceu-se com os alimentos básicos para sustento da sua população. Trata-se de um produto de luxo, fabricado para satisfazer uma clientela que o consome em destinos longínquos.
Acknowledgements
--
Keywords
Alimentação,Vinho,Madeira
Fields of Science and Technology Classification
- Anthropology - Social Sciences
Funding Records
Funding Reference | Funding Entity |
---|---|
UID/ANT/04038/2013 | Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
Contributions to the Sustainable Development Goals of the United Nations
With the objective to increase the research activity directed towards the achievement of the United Nations 2030 Sustainable Development Goals, the possibility of associating scientific publications with the Sustainable Development Goals is now available in Ciência-IUL. These are the Sustainable Development Goals identified by the author(s) for this publication. For more detailed information on the Sustainable Development Goals, click here.