Book chapter
O vinho do padre Vale: incursões contemporâneas em vinho Madeira
Jorge Branco (Branco, J. F.);
Book Title
Ensaios sobre antropologia da alimentação: saberes, dinâmicas e patrimônios
Year (definitive publication)
2016
Language
Portuguese
Country
Brazil
More Information
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Abstract
O Madeira é um vinho licoroso. Bebida afamada, única produção insular exportada digna de menção, anima há séculos um comércio de longa distância. Como principal contrapartida, a ilha abasteceu-se com os alimentos básicos para sustento da sua população. Trata-se de um produto de luxo, fabricado para satisfazer uma clientela que o consome em destinos longínquos.
Acknowledgements
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Keywords
Alimentação,Vinho,Madeira
  • Anthropology - Social Sciences
Funding Records
Funding Reference Funding Entity
UID/ANT/04038/2013 Fundação para a Ciência e a Tecnologia

With the objective to increase the research activity directed towards the achievement of the United Nations 2030 Sustainable Development Goals, the possibility of associating scientific publications with the Sustainable Development Goals is now available in Ciência-IUL. These are the Sustainable Development Goals identified by the author(s) for this publication. For more detailed information on the Sustainable Development Goals, click here.